Παρασκευή 24 Ιαν 2020 07:02:58 μμ    
 
 
 
 
 


Σημαντικά Γεγονότα

Το Έργο
Δημαρχιακή Θητεία
Κοινωνικές Υπηρεσίες
Ποιοτικές Υπηρεσίες
Νέες Τεχνολογίες
Εθελοντισμός
Φυλακές
Εκπαίδευση
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Αθλητισμός
 

Ενημέρωση

Έλεγχοι και πρόστιμα για την προστασία του καταναλωτή από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά 24/12/2013

Στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων που διενεργεί η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά για την προστασία των καταναλωτών επιβλήθηκαν τα παρακάτω πρόστιμα:
• Επιβολή προστίμου χιλίων (1.000) ευρώ σε επιχείρηση Αρτοβιομηχανίας, διότι διαπιστώθηκε σε συσκευασία προϊόντος που παράγει η ίδια, η αναγραφή της φράσης «καθαρό βάρος κατά τη συσκευασία 80 gr». Το ανωτέρω συνιστά παράβαση άρθρου ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ κατά το οποίο δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται φράσεις όπως «κατά τη συσκευασία».
• Επιβολή προστίμου χιλίων (1.000) ευρώ σε επιχείρηση Αρτοσκευασμάτων διότι διαπιστώθηκε σε συσκευασία προϊόντος που παράγει η ίδια, η αναγραφή της φράσης «Βάρος 780 gr περίπου». Το ανωτέρω συνιστά παράβαση άρθρου των Κανόνων ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ κατά το οποίο δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται φράσεις όπως «περίπου».
• Επιβολή προστίμου χιλίων (1.000) ευρώ σε Σούπερ Μάρκετ διότι διαπιστώθηκε ότι δεν απεικονιζόταν η τιμή ανα μονάδα μέτρησης στην πινακίδια προϊόντος λιανικής πώλησης πριν την προωθητική ενέργεια. Το ανωτέρω συνιστά παράβαση άρθρου των Κανόνων ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ κατά το οποίο πρέπει να αναγράφεται η τιμή ανά μον.μέτρησης πριν και μετά την προωθητική ενέργεια.
• Επιβολή προστίμου χιλίων (1.000) ευρώ σε επιχείρηση παρασκευής αλλαντικών διότι διαπιστώθηκε σε συσκευασία προϊόντος που παράγει η ίδια, η αναγραφή της φράσης «καθαρό βάρος κατά τη συσκευασία καθ.βάρος 400gr». Το ανωτέρω συνιστά παράβαση άρθρου ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ κατά το οποίο δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται φράσεις όπως «κατά τη συσκευασία».
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου τόνισε:

«Παρά το περιορισμένο προσωπικό των υπηρεσιών μας δίνουμε κάθε μέρα έναν τεράστιο αγώνα για να προστατέψουμε την υγεία και το εισόδημα των συμπολιτών μας καταναλωτών. Το σύνολο των ελεγκτικών υπηρεσιών μας βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και πραγματοποιεί ελέγχους, σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης προϊόντων, για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος των συμπολιτών μας. Βέβαια για την ομαλή λειτουργία της αγοράς επιβάλλεται οι επαγγελματίες να τηρούν αυστηρά τη νομοθεσία και οι καταναλωτές να είναι σωστά ενημερωμένοι. Καλούμε τους καταναλωτές να απευθύνονται στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνουν διάθεση ακατάλληλων προϊόντων ή πέσουν θύμα παραπλάνησης».


Από το Γραφείο Τύπου

Πίσω