Παρασκευή 24 Ιαν 2020 07:50:21 μμ    
 
 
 
 
 


Σημαντικά Γεγονότα

Το Έργο
Δημαρχιακή Θητεία
Κοινωνικές Υπηρεσίες
Ποιοτικές Υπηρεσίες
Νέες Τεχνολογίες
Εθελοντισμός
Φυλακές
Εκπαίδευση
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Αθλητισμός
 

Ενημέρωση

Εξετάσεις μαστογραφίας από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. 24/12/2013

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και η Γραμμή Ανθρωπιάς Κορυδαλλού» σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία , στο πλαίσιο των δράσεων Πρόληψης-Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας, για τρεις μέρες στην Πλατεία Αγ. Γεωργίου Κορυδαλλού από 9 έως 12 Δεκεμβρίου 2013.
Η ανταπόκριση των γυναικών ήταν μεγάλη και πραγματοποιήθηκαν πάνω από 150 μαστογραφίες σε αντίστοιχο αριθμό γυναικών, με προτεραιότητα σε άνεργες και ανασφάλιστες συμπολίτισσές μας.
Παράλληλα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το πρόγραμμα από τις υπεύθυνες του προγράμματος, δόθηκαν οδηγίες σε αρκετές γυναίκες που προσήλθαν και δεν έγινε εφικτό να εξεταστούν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή επειδή δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές για μαστογραφικό έλεγχο, να μην αμελήσουν και να προγραμματίσουν να κάνουν μαστογραφία μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου τόνισε:
«Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες της Αντικαρκινικής Εταιρείας, γιατρούς και τεχνολόγους ακτινολόγους, που κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την άψογη και για άριστη οργάνωση της λήψης των μαστογραφιών. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τις εθελόντριες της « Γραμμής Ανθρωπιάς» που βοήθησαν την όλη δράση και τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου που μας παρείχε φιλοξενία και υποστήριξη καθώς και την εταιρεία καλλυντικών «AVON» που υποστηρίζει τη λειτουργία της κινητής μονάδας μαστογραφίας, δίνοντας άμεση πρόσβαση για εξέταση σε πολλές γυναίκες σε όλη την Ελλάδα.
Ως Περιφερειακή Ενότητα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και στο αμέσως προσεχές διάστημα προγραμματίζουμε ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα του καρκίνου του μαστού με τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ευάγγελο Φιλόπουλο και παράλληλα εργαζόμαστε για την πραγματοποίηση δωρεάν εξετάσεων και στους άλλους Δήμους της περιοχής με προτεραιότητα το Δήμο Περάματος που χειμάζεται από την ανεργία και τη φτώχεια».
Από το Γραφείο Τύπου

Πίσω