Τρίτη 25 Φεβ 2020 03:05:26 μμ    
 
 
 
 
 


Σημαντικά Γεγονότα

Το Έργο
Δημαρχιακή Θητεία
Κοινωνικές Υπηρεσίες
Ποιοτικές Υπηρεσίες
Νέες Τεχνολογίες
Εθελοντισμός
Φυλακές
Εκπαίδευση
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Αθλητισμός
 

Ενημέρωση

Εργαστηριακοί έλεγχοι σε τρόφιμα για την ανίχνευση συντηρητικών – βαρέων μετάλλων & χρωστικών ουσιών 27/05/2013

Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, σε συνεργασία με την Α΄ Χημική Υπηρεσία Πειραιά, στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων σε όλο το φάσμα της τροφικής αλυσίδας, πραγματοποίησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα 22 δειγματοληψίες σε ευπαθή τρόφιμα ζωικής προέλευσης ευρείας κατανάλωσης. Ειδικότερα ελήφθησαν:
 Δέκα δείγματα με γαρίδες, καβούρια, μύδια αποφλοιωμένα και θράψαλα εγχώριας παραγωγής. Μετά τη χημική τους εξέταση βρέθηκαν δύο δείγματα γαρίδων με αυξημένες ποσότητες θειωδών (συντηρητικών), σε συγκεντρώσεις πολύ υψηλότερες, των ανώτατων επιτρεπτών ορίων. Τα παραπάνω προϊόντα χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση, αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν.
 Δύο δείγματα σκευασμάτων ταραμά από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις παραγωγής, αρμοδιότητας της περιοχής ευθύνης μας. Μετά τη χημική τους εξέταση για ανίχνευση χρωστικών ουσιών βρέθηκαν κανονικά.
 Δέκα δείγματα παγωτών από σημεία λιανικής πώλησης, για τον προσδιορισμό λιπαρής ύλης και επιβεβαίωση της ταυτότητάς τους, για την αποτροπή παραπλάνησης του καταναλωτή. Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων δειγμάτων αναμένονται.


Από το Γραφείο Τύπου

Πίσω