Τρίτη 25 Φεβ 2020 01:25:18 μμ    
 
 
 
 
 


Σημαντικά Γεγονότα

Το Έργο
Δημαρχιακή Θητεία
Κοινωνικές Υπηρεσίες
Ποιοτικές Υπηρεσίες
Νέες Τεχνολογίες
Εθελοντισμός
Φυλακές
Εκπαίδευση
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Αθλητισμός
 

Ενημέρωση

Πρόταση για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση Κερατσινίου - Δραπετσώνας 23/05/2013

Σε συνέχεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 16/5/2013 με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Στέφανου Χρήστου, σχετικά με τη δυνατότητα επίσπευσης των εργασιών στη γέφυρα Βασιλειάδη, εξαιτίας των οποίων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Α. Παπανδρέου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά έστειλε επιστολή στον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά Αρχιπλοίαρχο Γεώργιο Σαρηγιάννη, με την οποία ζητά την προσωρινή διοχέτευση της κυκλοφορίας μέσω του λιμανιού, έστω κι αν πρόκειται μόνο για τα βαρέα οχήματα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

ΘΕΜΑ: Εκτροπή κυκλοφορίας λόγω εκτέλεσης του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ –ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΛΕΩΦΟΡΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»

Όπως γνωρίζετε η Περιφέρεια Αττικής –Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά εκτελεί το έργο «Βελτίωση – Συντήρηση οδικού άξονα Λεωφόρος Α. Παπανδρέου». Στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου πραγματοποιούνται, μεταξύ άλλων, εργασίες αντικατάστασης των αρμών συστολοδιαστολής της οδογέφυρας Βασιλειάδη, μεταξύ των πυλών Ε1 και Ε2 του λιμένα Πειραιά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Οι εργασίες αυτές απαιτούν τη διακοπή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου και η μελέτη των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με πλήρη κατάληψη του οδοστρώματος εγκρίθηκε από την Δ/νση Οδικών Έργων Περιφέρειας Αττικής (αρ. πρωτ. Δ9/δ’/0340/ΦΚ391/15-3-2013), με απαγόρευση κυκλοφορίας κάθε οχήματος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διάρκειας τριών μηνών, από την 26/3/2013 έως την 26/6/2013.
Μετά από αιτήματα και έντονες οχλήσεις προερχόμενες από κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, παρακαλούμε να επανεξετάσετε την θέση των υπηρεσιών σας για απαγόρευση της κυκλοφορίας εντός του Λιμένος Πειραιά από την πύλη Ε1 έως και την Ε2 (σχετικό έγγραφο το υπ’αρ. 2113.9.1/06/13/26-2-2013 έγγραφό σας) και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΛΠ να επιτρέψετε για το διάστημα που απομένει για την ολοκλήρωση της εργολαβίας τη διέλευση μέρους των οχημάτων μέσω της περιοχής του λιμένα, όπως γινόταν κατά την εκτέλεση αντίστοιχης εργολαβίας τον προηγούμενο χρόνο.
Εκτιμούμε ότι τα προβλήματα από την απαγόρευση αυτή είναι μεγαλύτερα των προβλημάτων διέλευσης οχημάτων δια μέσου του Λιμένα. Άποψή μας είναι ότι με επιτήρηση της κυκλοφορίας τις ώρες της αιχμής και επιλεκτική διέλευση των βαρέων τουλάχιστον οχημάτων, δύναται να διευκολυνθεί η μεταφορά εμπορευμάτων με παράλληλη αποσυμφόρηση του πολεοδομικού ιστού Δραπετσώνας και Κερατσινίου στον οποίο σήμερα διοχετεύεται η βαριά οδική κυκλοφορία.
Ευελπιστούμε στην επίλυση του προβλήματος και οι υπηρεσίες μας βρίσκονται στη διάθεσή σας για την συνδρομή τους.


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥΑπό το Γραφείο Τύπου

Πίσω