Τρίτη 25 Φεβ 2020 02:21:14 μμ    
 
 
 
 
 


Σημαντικά Γεγονότα

Το Έργο
Δημαρχιακή Θητεία
Κοινωνικές Υπηρεσίες
Ποιοτικές Υπηρεσίες
Νέες Τεχνολογίες
Εθελοντισμός
Φυλακές
Εκπαίδευση
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Αθλητισμός
 

Ενημέρωση

Δωρεάν διάθεση φράουλας σε Κοινωφελή Ιδρύματα του Πειραιά - Δέσμευση και απαγόρευση εισαγωγής σιροπιών για βάφλες και παγωτά 09/04/2013

Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πειραιά, σε συνεργασία με Δημοτικούς Αστυνομικούς της Δ/νσης Ειδικής Αστυνόμευσης και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Πειραιά, προχώρησαν στην κατάσχεση 350 κιλών φράουλας.
Ειδικότερα, στις 03-04-2013, οι ποιοτικοί ελεγκτές κατέσχεσαν 350 κιλά νωπές φράουλες, οι οποίες βρέθηκαν στην κατοχή πλανόδιου εμπόρου, ο οποίος δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια και τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα. Μετά τον έλεγχο, το προϊόν κρίθηκε κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, με την προϋπόθεση της απομάκρυνσης τυχόν σάπιων καρπών και διατέθηκε για κατανάλωση στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας Πειραιά και στο Ίδρυμα Προστασίας Υπερηλίκων «Ο Άγιος Σπυρίδωνας» του Πειραιά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου δήλωσε ότι η Π.Ε. Πειραιά προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις της να συνδράμει τους φορείς που προσφέρουν πολύτιμο κοινωνικό έργο, όπως τα συγκεκριμένα ιδρύματα, πολιτική που θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς και στο μέλλον.

Επίσης, οι ελεγκτές τροφίμων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πειραιά, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά, στο πλαίσιο των συστηματικών ελέγχων, προχώρησαν στη δέσμευση και απαγόρευση εισόδου στη χώρα μας 220 χαρτοκιβωτίων συνολικού βάρους 1874 κιλών σιροπιών “MAPLE LEAF SYRUP”, διότι μετά από εργαστηριακό έλεγχο του Γενικού Χημείου του Κράτους διαπιστώθηκε η παρουσία βενζοϊκού οξέος (συντηρητικό – Ε210).
Τα προαναφερόμενα προϊόντα χρησιμοποιούνται για επικάλυψη σε βάφλες και παγωτά. Ύστερα από τα παραπάνω, το συγκεκριμένο φορτίο θα επιστραφεί στη χώρα αποστολής του (Η.Π.Α.) ή θα καταστραφεί.Από το Γραφείο Τύπου

Πίσω