Τρίτη 25 Φεβ 2020 01:52:00 μμ    
 
 
 
 
 


Σημαντικά Γεγονότα

Το Έργο
Δημαρχιακή Θητεία
Κοινωνικές Υπηρεσίες
Ποιοτικές Υπηρεσίες
Νέες Τεχνολογίες
Εθελοντισμός
Φυλακές
Εκπαίδευση
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Αθλητισμός
   
ΤΟ ΕΡΓΟ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ


ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

Δημιουργήθηκε n Γραμμή Ανθρωπιάς, μια πρωτοποριακή δράση. Για πρώτη φορά στην Τοπική Κοινωνία οργανώθηκε τόσο καλά ο εθελοντισμός, με στόχο την ανακούφιση ανθρώπων που είχαν πολυποίκιλες ανάγκες ζωτικής σημασίας.

Η δράση της Γραμμής απλώθηκε σε όλο τον Κορυδαλλό σαν μια ομπρέλα φροντίδας - υποστήριξης και ανακούφισης ανθρώπων που δοκιμάζονται από σοβαρά προβλήματα. Άνθρωποι που έχουν ανάγκες βασικές για την επιβίωση όπως τροφή, ένδυση, υπόδηση, στέγαση, βρήκαν πού να απευθυνθούν. Οικογένειες που βρίσκονταν σε κρίση βρήκαν πολύμορφη συμπαράσταση. Παιδιά βρήκαν συναισθηματικό στήριγμα και όχι μόνο.

Ο υπηρετούμενος από τη Γραμμή δεν νοιώθει ποτέ ζητιάνος, βρήκε ανθρώπινη αντιμετώπιση. Και το έργο της «Γραμμής Ανθρωπιάς» δεν περιορίστηκε στα όρια του Δήμου Κορυδαλλού, ούτε καν σε αυτά της ελληνικής επικράτειας (!!!).

ΣΤΕΓΗ ΠΑΙΔΙΟΥ

Η δημιουργία της ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ είναι μια πρωτοβουλία της Γραμμής Ανθρωπιάς, ενώ στηρίχτηκε και από το Δήμο. Έγινε για να διευρύνει τη φροντίδα στα παιδιά που έχουν ανάγκη στήριξης , λόγω αδυναμιών και προβλημάτων του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Στη Στέγη βρήκαν καταφύγιο, στα ζεστά χέρια των εθελοντριών, 21 παιδιά που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν κοινωνικά, ψυχολογικά, οικονομικά προβλήματα.

Μετά από το ολοήμερο σχολείο τους και για 4 ώρες πηγαίνουν στη Στέγη για δημιουργική απασχόληση, βοήθεια στα μαθήματα και ψυχοκοινωνική στήριξη από ειδικούς, που συνεργάζονται τόσο με το οικογενειακό όσο και με το σχολικό περιβάλλον, με στόχο την ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών.

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ

Το K.K.Δ. είναι μια Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που διαχειρίζεται τις διενέξεις των πολιτών. Η μοναδική σε όλη την Ελλάδα.

Η αποστολή του Κέντρου διαμεσολάβησης είναι η ισότιμη, ουδέτερη, μη κριτική ακρόαση των διαφωνούντων πολιτών, με σκοπό να προταθούν λύσεις αμοιβαία αποδεκτές γι αυτούς. Εξετάζει διενέξεις μεταξύ γειτόνων, συναδέλφων, συγγενικών προσώπων.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές, που είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, όχι ο αστυνόμος, ο δικαστής, ο ανακριτής αλλά ένα αυτί που ακούει το πρόβλημά μου, διαμεσολαβούν για την επίλυση της διένεξης, πριν αυτή πάρει τη δικαστική οδό.

Έτσι ο πολίτης που απευθύνεται και επιλύει το πρόβλημά του, νιώθει πως οι συντοπίτες του ενδιαφέρονται για τα προβλήματά του, έχει γλώσσα επικοινωνίας μαζί τους, πείθεται ότι ο διάλογος είναι αυτός που λύνει προβλήματα και όχι οι διενέξεις, οι έχθρες, τα Δικαστήρια.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες έχουν δημιουργήσει Δημοτική Δανειστική Τράπεζα Αίματος για όσους Δημότες έχουν ανάγκη, καθώς και τα παιδιά του Δήμου που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία.

Δυο φορές το χρόνο οι εθελοντές αιμοδότες κάνουν προσφορά ζωής για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη αίματος.